Google review blog Image

Verzamel Google stars

Leestijd: 3 minuten

Stel je bent op zoek naar een product/dienst. Vaak word je dan geconfronteerd met ‘Google star ratings’. Ze komen op twee verschillende plaatsen voor, enerzijds onderaan bepaalde zoekresultaten anderzijds gelinkt aan locaties. Gekoppeld aan de zoekresultaten komen ze net onder de meta-omschrijving voor. Gekoppeld aan een locatie zijn ze ze net onder de kaart terug te vinden. In deze blog ‘Verzamel Google stars’ stellen we ons o.a de vraag welke impact deze ratings, beoordelingen hebben en hoe je er op een eenvoudige manier mee aan de slag kan.

Waarom ‘Google star ratings’ belangrijk zijn?

  • Bereiken van hogere positie binnen Google
  • Verbeteren van de conversie/CTR (zelfs tot 30%)
  • Verhogen van klantenvertrouwen
  • Verzamelen van waardevolle feedback
  • Creëren van onderscheidend vermogen
  • Trekken van aandacht

Hoe ‘Google star ratings’ verkrijgen?

A. Via Google Mijn Bedrijf

Laat ons starten met de meest eenvoudige manier, zijnde het verzamelen van ‘reviews’ via Google Mijn Bedrijf (Google My Business), een gratis tool waarmee u kunt beheren hoe uw lokale bedrijf wordt weergegeven in Google zoekresultaten via ‘Google Maps’ en ‘Google Search’. Alvorens reviews te kunnen verzamelen is het vanzelfsprekend noodzakelijk dat uw bedrijf er wordt weergegeven. Mocht je dus je bedrijf nog niet geclaimd hebben, ga dan aan de slag met onderstaand stappenplan.

  • Inloggen op je Google account
  • Claimen van bedrijfsnaam
  • Verificatie
  • Bevestigen
Google star rating image

Aanmelden kan via Google Mijn Bedrijf, meer uitleg vind je hier. Vul je bedrijfsprofiel zo volledig mogelijk in, voeg foto’s toe en zorg voor regelmatige updates. Eens je aanwezig bent is het zaak positieve ‘reviews’ te verzamelen. Denk hierbij aan de technieken van Cialdini. Het vergaren van ‘reviews’ kan op twee verschillende plaatsen. Enerzijds kunnen ‘reviews’ geschreven worden via ‘Google-reviews’, zichtbaar binnen je bedrijfsprofiel, anderzijds kunnen ze ook geschreven worden via ‘Een review schrijven’ binnen Google Maps.

“Tip : Verzamel positieve reviews via de Google Review Link Generator.
Kort de verkregen URL in via Bitly. Ga gericht en in de tijd verspreid te werk.”

B. Via Rich Snippets

‘Google star ratings’ worden ook verkregen via ‘Review rich snippets’. De rich snippets bezorgen Google extra toelichting bij desbetreffende pagina’s en vormen een verrijking voor de zoekresultaten. Ze worden gegenereerd door gebruik te maken van ‘structured data’. Toegepast op ‘Google star ratings’ verkrijgt jouw zoekresultaat dan op deze manier een ‘rating’ / beoordeling via steraanduiding. De gestructureerde data zijn gebaseerd op bepaalde conventies, allen terug te vinden op de website van schema.org. Voor zij die een WordPress site hebben bestaan er prima plugins. Twee gratis plugins die hiertoe geschikt kunnen zijn geef ik hieronder mee:

“Tip : Gebruik de Google Structured Data Testing-tool voor het testen van je gestructureerde gegevens”

Een overzicht van andere free plugins of tutorials inzake plugin installaties zijn eenvoudig terug te vinden op het internet.

Google star rating image

Besluit

Hoewel ‘Google star ratings’ al geruime tijd bestaan en tal van opportuniteiten biedt, zijn heel wat bedrijven/organisaties hier nog niet mee bezig. Het leveren van een hogere ranking in Google, het verhogen van het klantenvertrouwen en het verkrijgen van een hogere CTR zijn nochtans zeer zeker voldoende doorslaggevende argumenten om ermee van start te gaan. In deze blog ‘Verzamel Google stars’ hebben we de twee belangrijkste stappen toegelicht. Het hebben van een bedrijfsprofiel is sowieso stap één, voor zij die een WordPress site hebben is de installatie van een ‘rich snippet plugin’ stap twee. Via beide verzamel je de felbegeerde ‘stars’.

Google stars

Vond je dit artikel interessant? Een 5-sterren rating wordt ten zeerste gewardeerd. Heb je andere Marketing-onderwerpen die je graag in mijn blog zou zien verschijnen aarzel dan niet deze door te geven.

5/5 - (1 vote)

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Hallo,
hoe kan ik je helpen?